Fabricate in Italia din 1893

Bijuterii Belladonna 2016

Riccardo Belladonna s-a nascut in Portofino , fiul lui Paolo Belladonna (1860) , un tanar si talentat Aurar si Artizan de Bijuterii si Obiecte Pretioase pentru familiile Nobile si Aristrocratice ale locului , si a Medea Costa (1855), o simpla casnica cu pasiune pentru desen, care mai tarziu, in timpul adolescentei fiului ei Riccardo se va manifesta ca adevarata bogatie creativa a unui mic atelier a lui Paolo Belladonna.

Detaliu Belladonna

 

 

 

Primul magazin Belladonna Bijuterii Italia

In 1882 se naste fiul lor Riccardo, Riccardo Belladonna, si Paolo constrans de sotia sa, Medea, in 1893 a deschis un mic magazin in apropiere de Portofino. Tanarul Riccardo isi petrece copilaria timpurie alaturi de mama si de tatal sau, absorbind imediat Patosul artistic a familiei Belladonna.

 

Detaliu Belladonna

 

Curand micul atelier va deveni o adevarata referinta pentru aristrocratii locului, intelectuali si designeri care o vor invita pe Medea, mama lui Riccardo, sa inceapa sa deseneze formele barotice si neo-clasice tipice momentului si amplasandu-le in dimensiunea Artizanatului Bijuteriei Creative.

 

 

Detaliu Belladonna

 

 

 

Pretioasele bijuterii Belladonna

Intre timp tanarul adolescent Riccardo Belladonna la doar 16 ani incepe primele sale schimburi comerciale pe piata fostei Republici Maritime din Genova (La Superba), oras deja multicultural si mai deschis comertului global, este la doar 25 km de micul si elitistul Portofino.

Portul din Genova pentru tanarul Riccardo Belladonna reprezenta locul unde ajungeau nave si persoane din intrega lume; acestia sunt purtatori de noi inspiratii venite din indepartata Asia, India si din America, dar mai ales ajung produse rafinate, precum: diamante pretioase, safire, rubine si pietre de jad.

 

Detaliu Belladonna

 

 

Migala Bijuteriilor Belladonna

Tanarul Riccardo isi petrecea majoritatea timpului sau comercializand aur si alte pretioase printre negustorii din Loggia di Piazza Banchi din Genova, si sa invete secretele montarii bijuteriilor de la aurarii genovezi din Traditia Aurarilor, in timp ce la sfarsitul saptamanii mergea la parinti in Portofino pentru a invata de la mama lui tehnicile de desenare a bijuteriilor.

 

 

Detaliu Belladonna

 

Faurirea Bijuteriilor Belladonna

 

 

Cu imbolnavirea tatalui Paolo, care suferea de o boala pulmonara cronica si cu deteriorarea brusca a starii sale de sanatate, tanarul Riccardo Belladonna in 1898 se vede constrans sa ia locul tatalui sau in atelier. Acesta din urma realizand starea generala de rau a sa, isi incurajeaza fiul, Riccardo, sa inceapa Practica de artizan de Bijuterii. Fiul, acum stimulat continuu de tatal lui, pune in aplicare tehnicile de incorporare, sudare, slefuire si lustruire a metalelor pretioase si taierea bijuteriilor, sub privirea atenta a tatalui sau, in timp ce mama deseneaza primele schite de Bijuterii Belladonna.

 

 

 Rosa dei Venti Belladonna Bijuterii

 

Cateva luni mai tarziu, Riccardo Belladonna va fabrica prima lui bijuterie pentru nunta fiicei unui amiral englez: acestia au fost captivati de inflacarata creativitate a tanarului Riccardo.

Medea a realizat prima sa bijuterie adevarata numita “Rosa dei Venti”. “Rosa dei Venti” o onora pe fiica amiralului, avand stilul celei mai inalte traditii maritime. Incarcata de diamante si rubine, “Rosa dei Venti” ramane pana in prezent simbolul electiv a firmei Belladonna.

 

 

Noua Colectie Belladonna

Dupa cateva luni, tatal lui Paolo a murit si dupa cativa ani, deasemenea, mama Medea. Amandoi au lasat fiului lor Riccardo o adevarata comoara care nu era bazata pe bani ci pe Traditie si Noutate.Mestesugul traditional al tatalui si conceptele noi a mamei, Medea.Medea, in toti acesti ani de tacere rebela, a petrecut nopti nedormite in care a desenat circa 2.900 de modele de bijuterii, bijuterii pe care ea nu le putuse imagina ca vor ajunge pana la noi.Si astfel Riccardo Belladonna si-a inceput cariera de Artizan a Bijuteriilor, iar mestesugul lui s-a transmis din generatie in generatie, ajungand pana in prezent, asa cum trebuie sa fie o adevarata traditie, nu conteaza daca este fondata pe mit sau este realitate.

 

 

Detaliu Belladonna