Bijuterii Online Magazin Arad

Bijuterii Belladonna 2016

Riccardo Belladonna s-a nascut in Portofino fiind fiul lui Paolo Belladonna (1860). Paolo fiind inca un tanar si talentat Aurar si Artizan de Bijuterii si Obiecte Pretioase pentru familiile Nobile si Aristrocrate ale locului.  Medea Costa (1855), mama lui Riccardo a fost o simpla casnica cu pasiune pentru desen.  Desi casnicain timpul adolescentei fiului ei Riccardo pasiunea pentru desen se va manifesta ca o adevarata bogatie creativa in atelierul  lui Paolo Belladonna.

Detaliu Belladonna

Primul magazin Belladonna Bijuterii Italia

In 1882 se naste fiul lor Riccardo Belladonna si Paolo constrans de sotia sa , deschide in 1893 un mic magazin in apropiere de Portofino. Tanarul Riccardo isi petrece copilaria timpurie alaturi de mama si de tatal sau, absorbind imediat Patosul artistic a familiei Belladonna.

Curand micul atelier va deveni o adevarata referinta pentru aristrocratii locului, intelectualii si designerii. Oamenii de vaza o vor invita pe Medea, mama lui Riccardo,  sa deseneze pentru ei formele baroce si neo-clasice tipice bijuteriilor momentului amplasandu-le in dimensiunea Artizanatului Bijuteriei Creative.

Detaliu Belladonna
Pretioasele bijuterii Belladonna

Intre timptanarul adolescent Riccardo Belladonna la doar 16 aniincepe primele sale schimburi comerciale pe piata fostei Republici Maritime din Genova (La Superba), oras deja multicultural si mai deschis comertului global la doar 25 km de micul si elitistul Portofino.

Portul din Genova pentru tanarul Riccardo Belladonna reprezenta locul unde ajungeau nave si persoane din intrega lume. Oamenii noi fiind purtatori de noi inspiratii venite din indepartata Asia, India si din America. Dar interesul lui erau produsele rafinate care ajungeau in port, precum: diamante pretioase, safire, rubine si pietre de jad.

Detaliu Belladonna

Migala Bijuteriilor Belladonna

Tanarul Riccardo isi petrecea majoritatea timpului sau comercializand aur si alte pretioase printre negustorii din Loggia di Piazza Banchi din Genova. In acelasi timp  invata secretele montarii bijuteriilor de la aurarii genovezi din Traditia Aurarilor, iar la sfarsitul saptamanii mergea la parinti in Portofino pentru a invata de la mama lui tehnicile de desenare a bijuteriilor.

Detaliu Belladonna

Faurirea Bijuteriilor Belladonna

Cu imbolnavirea tatalui Paolo, care suferea de o boala pulmonara cronica si cu deteriorarea brusca a starii sale de sanatate, tanarul Riccardo Belladonna in 1898 se vede constrans sa ia locul tatalui sau in atelier. Tatal, isi incurajeaza fiul, sa inceapa Practica de artizan de Bijuterii. Fiul, acum stimulat continuu de tatal lui, pune in aplicare tehnicile de incorporare, sudare, slefuire si lustruire a metalelor pretioase si taierea bijuteriilor, sub privirea atenta a tatalui sau, in timp ce mama deseneaza primele schite de Bijuterii Belladonna.

 Rosa dei Venti Belladonna Bijuterii

 

Cateva luni mai tarziu, Riccardo Belladonna va fabrica prima lui bijuterie pentru nunta fiicei unui amiral englez: acestia fiind  captivati de inflacarata creativitate a tanarului Riccardo.

Medea a realizat prima sa bijuterie adevarata numita “Rosa dei Venti”. “Rosa dei Venti” o onora pe fiica amiralului, avand stilul celei mai inalte traditii maritime. Incarcata de diamante si rubine, “Rosa dei Venti” ramane pana in prezent simbolul electiv a firmei Belladonna.

Noua Colectie Belladonna

Dupa cateva luni, tatal lui Paolo a murit si dupa cativa ani, mama Medea. Amandoi au lasat fiului lor Riccardo o adevarata comoara care nu era bazata pe banici pe Traditie si Noutate.

Medea, in toti acesti ani de tacere rebela, a petrecut nopti nedormite in care a desenat circa 2.900 de modele de bijuterii, bijuterii pe care ea nu-si imagina ca vor ajunge pana la noi. Astfel Riccardo Belladonna si-a inceput cariera de Artizan a Bijuteriilor, iar mestesugul lui s-a transmis din generatie in generatie, ajungand pana in prezent, asa cum trebuie sa fie o adevarata traditie.

Detaliu Belladonna